A.C.A.B. EXPERIMENTO 8º, Spin Off Danza (ESP)

Performance
11 nov. a partir de les 20,00h @ Fàbrica Moritz

L’anhelat silenci o el silenci imposat. El silenci és un buit que dóna cabuda a tot el fet callat, una única resposta possible en una societat cada vegada més sofisticadament repressiva, és el lloc on balla el ressò del que escoltem abans que aquest ens habiti.

Daniel Hernández parteix del rigor de la dansa tradicional espanyola i de la dansa contemporània, i sobrepassa els límits d’aquestes disciplines per trobar aquí una nova oportunitat d’expressió amb el cos, que surt dels termes coreogràfics i s’insereix en el repte d’una proposta oberta, per endinsar-se en experiències cognitives i emocionals, que generin respostes físiques en el públic.

Spin Off Danza proposa a Abraham Hurtado una col·laboració per investigar des del cos sobre el silenci i les seves particulars perspectives. Amb això prenen forma a una sèrie de peces híbrides entre perfomance, dansa i instal·lació, enumerades en experiments.

TICKETS

___

The longed for silence or its imposition. Silence is a void place to accommodate all what is muted, the only possible answer in a society with an increasingly sophisticated repression, or it is a place where the echo of what we have heard dances, before we are inhabited by it.

Daniel Hernández starts from the rigour of traditional spanish dance, and contemporary dance, goes over the borders of these disciplines and finds here an opportunity to search for new ways of expression with the body, drives away from the choreography and face the challenge of an open setting, where concepts are used to deep into the cognitive and emotional experience, to generate physical responses in the audience.

Spin Off Danza proposes to Abraham Hurtado a collaboration to research with the body about silence and its particular perspectives. That develops a series of hybrid pieces between performance, dance and installation, so-enumerated experiments.

Direction: Abraham Hurtado
Mover and Maker: Daniel Hernández
Music composer: Selu Herraiz
Curatorial text: Elena Azzedín
Artistic Coordination & Production: Spin Off Danza
Co-production: AADK Spain

Research residency at Centro Negra, Blanca, Murcia, inside the program: Artists in Residence 2017 of AADK Spain
Research residency at Centro de Danza Canal, Madrid, inside the 9th Open Call Residents.

http://www.spinoffdanza.net

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *