«Agite y Sirva» (Mèxic)

Videoprojecció. El Festival Agite y Sirva, realitza el comissariat de la secció Cos i pantalla
Cos i Pantalla / 16 nov. a las 20,30h. @ Cinemes Girona.

 

El Festival Agite y Sirva és fundat l’any 2008 per Ximena Monroy i Paulina Rucarba com una xarxa de formació, producció i investigació sobre el videodansa, a través de gires internacionals amb projeccions, instal·lacions, laboratoris de creació, taules rodones i publicacions. En les seves 7 edicions, el festival visita Mèxic, tot el continent americà de dalt a baix, i Europa. L’any 2014 llança el Premi de Videodansa Agite y Sirva, amb el suport de la Coordinación Nacional de Dansa INBA, i el 2015 otorga nous premis per la producció de videodansa amb el patrocini de Rentauna7d. “La creación híbrida en videodanza” és la primera publicació impresa sobre el videodansa a Mèxic, publicada per UDLAP. A l’agost de 2015 duu a terme la residència internacional de videodansa Comunidades Híbridas a Casa (Oaxaca), amb 15 destacats creadors i gestors internacionals. Enguany, Agite y Sirva presenta 7 videodansa dins de Fenòmens, a la secció Cos i pantalla.

Selección y curaduría: Ximena Monroy y Paulina Rucarba (México).

Mencions especials 
Mxaki, de Octavio Iturbe-Hiroaki Umeda
In Contra, de Cris Castillo-Mizraim Castro-Daniela Briones-Bryan Iván Mendoza
Atarashii Hi,  de Cristina Maldonado
D i a g r a m a, de Gabriela D. Ruvalcaba-Denisse Cárdenas-Lourdes Roth

Tercer premi
Ausencias, de José Arteaga-Marién Luévano 
Segon premi
Contrivance, de Cyntia Botello-Fergus Byrne
Primer premi
Strophe, de Aimée Duchamp-Aladino Blanca

TICKETS

Agite y Sirva Festival is founded in 2008 by Ximena Monroy and Paulina Rucarba as a network of training, research and production on dance movies, through international tours with projections, installations, workshops of creation, conferencies and publications. In its 7th edition, the festival visits Mexico, the American continent from the top to the bottom, and Europe. In 2014, it launches the Dance Movie Award Agite y Sirva with the support of the National Dance Coordination INBA, and in 2015 it awards new prizes for the production of dance movies, sponsored by Rentauna7d.  “La creación híbrida en videodanza” is the first printed publication about dance filming in Mexico, published by UDLAP. In August 2015, it carries out the international residence of dance movies Comunidades Híbridas at Casa (Oaxaca), with 15 international leading creators and managers. This year, Agite y Sirva presents 7 dance movies at Fenòmens, in the section Body and screen.

Selection and curating by Ximena Monroy y Paulina Rucarba (México).

Special mentions
Mxaki, de Octavio Iturbe-Hiroaki Umeda
In Contra, de Cris Castillo-Mizraim Castro-Daniela Briones-Bryan Iván Mendoza
Atarashii Hi,  de Cristina Maldonado
D i a g r a m a, de Gabriela D. Ruvalcaba-Denisse Cárdenas-Lourdes Roth

Third prize
Ausencias, de José Arteaga-Marién Luévano 
Second prize
Contrivance, de Cyntia Botello-Fergus Byrne
First prize
Strophe, de Aimée Duchamp-Aladino Blanca 

www.agiteysirva.com

Comments are closed.