Brick Skin d’Alta Realitat (Catalunya)

Videoprojecció- Dansa Integrada
Cos i Pantalla / 16 nov. a les 20,30h. @ Cinemes Girona

La Fabra i Coats de Sant Andreu: una vella fàbrica de teixits en desús troba una nova manera de ser; s’ha convertit en centre de recerca i de creació artística. De la mateixa manera, els personatges de Brickskin (Pell de Totxana) expliquen amb la dansa, elmoviment i poques paraules, com s’han vistos obligats a reinventar-se i a donar una nova definició a la seva vida.

La Fabra & Coats va ser, fins no fa gaire, un dels emblemes industrials de Sant Andreu i del país. Es un edifici imponent, pel seu volum i les seves dimensions. Les seves paret de totxana vermellosa s’alcen impassibles al bell mig del districte, a poca distància de la Plaça Central, de tal manera que hom diria que la xemeneia de la Fabra estableix un diàleg constant amb el campanar de l’Esglèsia.

Durant aquests darrers anys la Fabra& Coats ha estat un edifici en runes, abandonat. Un gegant de totxana sense funció i sense vida, que el pas del temps ha anat erosionant sense pietat. Fa molt poc però, que ha trobat un nou destí, i ara una part del complexe s’ha convertit en una fàbrica de creació. La Fabra & Coats, escapçada, torna malgrat tot a cobrar vida i sentit.

El mateix es podria dir de la Patricia, per exemple, que era una gimnasta esportiva que un accident va condemnar a una cadira de rodes, o de la Isabel, que un ictus va obligar a abandonar la seva feina d’infermera; o del Fernando, que de jove era ballarí i ara té les cames paralitzades, o de la Maite, que treballa d’interina en un jutjat i que ha trobat en la dansa i el moviment una vàlvula per deixar que s’expressi la seva ànima; o de l’Artur, que no ha deixat mai la feina a la sucursal bancària, però que ha tingut èxits notables com a ballarí i coreògraf… fins a 23 personatges, de mides, colors i històries ben diferents però units per la imperiosa necessitat d’evolucionar, de superar-se per a sobreviure.

Direcció: Ferran Audí
Idea original y coreografia: Jordi Cortés
Producció: Raül Perales

TICKETS

The Fabra & Coats factory was, until recently, one of the industrial emblems at Sant Andreu neighborhood and across the country. Red brick walls stand impassively through the district so that it seems the Fabra chimney establishes a constant dialogue with its environment. In recent years, the Fabra & Coats has been a ruined building, abandoned. A giant brick functionless and lifeless, which over time has eroded mercilessly. However, not long ago it has found a new destination, and now a part of the complex has become a factory building. The Fabra & Coats, mutilated, reweighed everything to life and meaning.

The same could be said of Patricia, for example. She was a sports gymnast until an accident sentenced her to a wheelchair. Or Isabel, a stroke forced her to quit her job as a nurse, or Fernando, he was a dancer and he has now paralyzed legs, or Maite, who works as interim in a court and found in dance and movement a valve to let her soul express, or Artur, who has never stopped his job in the bank branch, but has had notable success as a dancer and choreographer… And up to 23 characters, with sizes, colors and very different stories, united by the urgent need to evolve, to overcome themselves, to survive.

Direction: Ferran Audí
Original Idea and Choreography: Jordi Cortés
Production: Raül Perales

www.liantlatroca.com
www.kiakahart.com

Comments are closed.